Visie

Waarom nog een nieuwe muziekschool?

Ons antwoord is: Maak de wereld zoals je hem graag wil zien. Met deze muziekschool maken we een stuk wereld waarin jezelf zijn, vrijheid, plezier, nieuwsgierigheid, passie, zin om te ontdekken, … centraal staan. We creëren een stuk wereld waar we ons zelf thuis in voelen en nodigen anderen er in uit. 

Annemie:

Voor mij is Harteklop vooral een plaats waar iedereen even belangrijk is, of je nu leerling, leraar, ouder of organisator bent.

We streven ernaar om iedereen die naar Harteklop komt warm te onthalen en te zoeken naar welke lesvorm echt bij hem/haar past. Het is mijn wens dat iedereen zich welkom voelt en ook van zich durft laten horen als er eens iets tegenvalt. We zijn een groeiende organisatie, die steeds weer leert uit de feedback die we van ouders en leerlingen krijgen.

Ook intern doen we veel inspanningen om op een open en respectvolle manier samen te werken, waarbij leraars veel ruimte krijgen om hun eigen methodes en visie te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Het maakt me erg blij dat er zoveel (beroeps)muzikanten zijn die bewust kiezen om in Harteklop les te geven. 

Steven:

In Harteklop staat voor mij de vraag centraal: "Wat is de essentie van muziek beleven?". Vreugde, ontspanning, creativiteit, genieten en nieuwe mogelijkheden ontdekken krijgen alvast een plaats in mijn antwoord. Daarom bestaat deze muziekschool: om deze waarden en mogelijkheid te beleven. De wondere kracht van muziek laten stromen door de leerlingen en leraars,  de ruimtes en instrumenten. Om te ontdekken hoe eenvoudig mooi muziek beleven kan zijn en soms verwonderd te staan hoe snel mensen vooruit gaan. Terwijl ze elke les genoten hebben van muziek.

Hoe we deze visie concreet vormgeven in ons muziekaanbod lees je op de welkompagina.

Tot onze grote vreugde resoneert ons initiatief bij vele muziekleraars, die hier met veel goesting komen lesgeven. Ben je nieuwsgierig naar hun visie op Harteklop? Of naar de ervaring van kinderen die in Harteklop les volgen?

Neem een kijkje op onze website of kom eens langs (na afspraak) om de sfeer op te snuiven!